granit-kup-tas

granit-kuptas

Granit-kaldırım-taşı.

8x10x10 cm granit parke taşı

12x12x20 cm granit parke taşı bigbag

12x12x20 cm granit parke taşı

5x10x20 cm granit tamburlu

30x30x60 cm granit duvar taşları

30x30x60 cm granit duvar taşı

kumlamali-parke-tasi

granit-parke-tasi

4x30x30-kumlamali-granit

3x30xsb-kumlamali-granit

3x30x30cm-kumlamali-granit-plaka

granit-plak-tas-yakilmis

granit-plak-ihracat

kmlamali-plak-taş

yakilmis-granit-plak-tas

5X20X20-ESKİTME-PARKE-TAŞI-5X5X20

8x25x50-granit-yağmur-oluğu1

10x15x50-granit-bordür

10x20x50-granit-bordür

15x25x50-granit-bordür

15x30x50-granit-bordür

12x22x70 cm ihraç kalite doğal bordür

12x22x70 cm granit bordür

bergama-granit-yagmur-olugu-8X25X50

BERGAMA-GRİ-GRANİT-KESME-PAHLI-BORDÜR-10X20X50

bergama-basamak-riht-set

bergama-granit-yagmur-izgara

cilali-granit-plak-tas

granit-parke-tas

5x10x10 cm alt ve üst kumlamalı 4 taraf doğal küptaş

5x10x10 cm alt ve üst kumlamalı 4 taraf doğal küp taş

Granit Küp Taşı

Yer döşemesi ve kaldırım döşemesinde sıklıkla kullanılan granit küp taş, estetik görünümü, kullanışlı olması ve bakım kolaylığı neticesinde sıklıkla tercih edilmektedir. Granit küp taş ile döşeme yaptırmadan önce detaylı bir araştırma yapılması gerekmektedir. Kaliteli malzeme kullanımı, döşeme için son derece önem arz etmektedir.

Kristal şeklinde bir yapıya sahip olan ve magmatik kaya parçası olarak bilinen granit küp taş, kristalli yapıda olduğundan dolayı Latince ’de “granum” olarak bilinmektedir. Bileşimindeki taneciklerin büyük bir çoğunluğu gözle görülür şekilde olmaktadır. Kullanım alanının genişliği ve bu taştan üretilen ürünlerin estetik açısından oldukça hoş bir görünüme sahip olması, bu taşın kullanım alanını oldukça geniş bir hale getirmiştir.

Eski çağlarda keşfi yapılan ve zamanla geliştirilerek işlenen granit küp taş, günümüzde de çok daha nitelikli bir biçimde işlenmiş ve pek çok alanda kullanımı sürdürülmeye devam etmiştir. Özellikle granit küp taş döşemesi olarak da bilinen yer döşemeleri, uzun vadeli kullanımlarda tercih edilme sıklığıyla oldukça popüler hale gelmiştir.

15x15x15
15×17
8×10
6×8
4×6

Bu ölçülerde %1 veya %2 sapmalar olabilir. Türkiye’nin her bölgesine hizmet veren firmamız, Yurtdışına da granit taşı ihracat hizmeti vermektedir. Erga Granit, bugüne kadar sayısız projeye imza atmış, bilim ve sanata uygun olarak üstlendiği tüm projeleri zamanında başarı ile teslim etmiştir. Firmamızın vazgeçilmez ilkelerinden bazılarını sıraladığımızda, müşterilerimize kaliteyi en ucuz fiyata sunmak, en iyi hizmeti vermek ve doğal taşı hemen her alana taşıyarak muhteşem güzellikte doğal alanlar yaratmaktır. Günümüzde birçok alanda faaliyet gösteren firmalara göre doğal granit taşların kullanım alanlarının artmasında şirketimiz büyük bir paya sahiptir.

Kaliteli ve hızlı hizmet anlayışında Türkiye’de bir numaralı olan Erga Granit, pazarlama alanında da öncü markalar arasında yerini almayı başarmıştır.

Granit Küp Taş Döşemesi

Granit küp taş döşemesi, sert ve yoğun bir biçimde olup kristal şekliyle bilinmektedir. Granit döşemede, düzgün bir tabaka halinde yerleştirilmiş ve kurulumu esnasında zeminin çoğunluğunu kaplayacak şekilde ince kesilen birtakım granit malzemeden ibarettir. Pek çok farklı granit seramik çeşidi bulunmaktadır. Aranılan seçeneğe göre de stilleri ve katmanları bulunmaktadır. Renk ve desen çeşitliliğiyle pek çok insanın zevkine göre seçim şansı sunmaktadır.

Granit küp taş döşemesi işlemini gerçekleştirmek için öncelik olarak granitten yapılmış özel aletler kullanılır. İnce katmanlar haline geldikten sonra zemine yerleştirilebilmesi için birtakım değişik boyutlara bölünür. Son olarak da daha büyük granit parçaları, yer döşemesine uygun bir şekle getirilerek; ince, makul, pratik ve estetik açıdan göze hoş gelen karolar haline gelir. Bunların neticesinde elde edilen fayanslar, ince olmasına karşın dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Bu sebeple yer döşemesinde tercih edilen malzemeler arasında bu madde oldukça popüler bir kullanıma sahiptir.

Granit Küp Taşın Özellikleri Nelerdir?

Granit küp taşları, çoğunlukla açık renklerde bulunmaktadır. İçeriğinde potasyum feldispat bulundurmakla beraber %60 oranında bu maddeyi barındırdığı da bilinmektedir. İçerisindeki kuvartz oranı ise %30 olup mika minerallerini de bol miktarda barındıran bir magmatik taş ürünüdür.

Bazalt küp taşta olduğu gibi granit küp taşı da oldukça sert ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. Çoğunlukla gri, yeşil-gri renkte olduğu bilinse de içerisindeki feldispat, granit küp taşa rengini vermektedir. Bu sebeple rengi solgun pembemsi griden pembeye ya da pembemsi sarıdan kırmızıya doğru pek çok renk skalasını da içerisinde barındırdığı bilinmektedir.

Granit küp taşı, ocaktan veya yüksek ısıdan ilk çıktığında içerisinde barındırdığı nemden dolayı kolay kesilmesiyle birlikte, zaman içerisinde bu nem kaybolduğunda sertleşip işlenmesi zor bir madde haline bürünmektedir. Tane şeklideki görünüşüyle bilinen bu taş, aşınmaya ve dış kuvvetlere karşı oldukça dayanıklıdır. Bununla beraber rengini devamlı koruma özelliğine de sahiptir. İyi bir cila neticesinde diğer kayaçlara oranla çok daha uzun ömürlü olup rengini ve parlaklığını da aynı oranda korumaktadır.

Tüm bunlarla birlikte bu küp taşı, tüm hava şartlarına dayanıklı olduğundan, hava şartlarından kaynaklı bir değişime uğrama söz konusu olmayacaktır. Doğal ve hoş görünümleriyle bilinen bu taş, granit döşeme konusunda da oldukça tercih edilir hale gelmiştir.

Granit Küp Taşın Kullanım Alanları

Granit küp taş, blok taşı, parke taşı, levha (kaplama taşı) ve serbest çakıl kullanımında oldukça tercih edilmektedir. Parke taşlarında ve araç yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde bu taştan faydalanılır. Ayrıca bu taş, duvar ve zemin kaplama konularında da oldukça işlevsel bir hale gelmiştir. Granit küp taşlarından sütun, anıt ve abide gibi yapıtlar inşa edildiği gibi pek çok plastik obje, kent mobilyası ve serbest çakıl üretimi de gerçekleştirilmektedir. Peyzaj uygulamalarının büyük bir çoğunluğunda yine bu taşın kullanımına sıklıkla rastlanmaktadır.

Kaldırım taşı uygulamalarında ise blok taş şeklinde kullanımı sürdürülmektedir. Bununla beraber yapay gölet içerisinde de daha estetik bir görünüm alması için bu taşın kullanımına özen gösterilmektedir. Parke taşı kullanımı, yalnızca bugünkü halleriyle sınırlı kalmayıp üretiminin kolaylığı neticesinden dolayı çok eskiden beri kullanılmaktadır. Eski çağlarda pek çok insan çekiç ve benzeri aletler ile bazı ürünler ortaya koymuşlar ve bu ürünleri de kullanmışlardır. Bu sebeple eski yapılarda restorasyonların pek çoğunda parke taşı kullanımı ve granit döşeme oldukça önem arz etmektedir.

Granit Küp Taşı Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Isı direnci konusunda oldukça öneme sahip olan granit küp taşı, her mevsim dayanıklı bir yapıya sahiptir. Yer döşemeleri konusunda dayanıklılığından dolayı çok fazla tercih edilir. Çok yönlü bir yapıya sahip olması, farklı renk, boyut ve formlarda bulunmasından dolayı çok fazla seçenek vardır.

Ayrıca, dekorasyon stiline sahip yer döşemesi de bulunmaktadır. Bu yüzden pek çok insan dekorasyon ve zemin konusunda bu taşı tercih ediyor. Klasik veya modern alternatifleri de bünyesinde barındıran granit küp taşı hem ürün çeşitliliği hem de uzun ömürlü olması bakımından da eşsizdir.

Granit Küp Taşını Kimler Kullanır ?

Granitin pek çok kullanım alanı mevcuttur. Granit, dış mekanlarda cephe kaplaması, yer döşemesi, merdivenler, kaldırım taşları, havuzlar, çeşmeler, fıskiyeler, yüzme havuzu kaplamaları, heykeller, bahçe düzenlemeleri, mezarlar ve barbeküler gibi daha birçok alanda kullanılmaktadır. Dayanıklı ve kullanımı kolay bir malzeme olmasından genel tercih sebebidir. Pürüzsüz yüzeyi ile leke tutmayan bu madde hem ev içi kullanımlarda hem de dış cephelerde gözde malzemeler arasında yerini alır.

Granit Küp Taşının Tercih Edilme Nedenleri

Başta nem olmak üzere farklı dış etmenlere karşı üstün mukavemet ve direnç göstermesi, granitin pek çok sektörde tercih edilmesine sebep olmaktadır. Renk yapısında herhangi bir bozulma olmayıp taşın ömrü ile eşdeğer bir renk ve desen ömrüne sahip olması, dekoratif amaçlı kullanımını daha fazla yaygın hale getiriyor. Yüksek dereceli ısılara karşı oldukça dayanıklı bir yapıdadır. Kolay temizlenebilir özellikleri ile de ön plana çıkmaktadır. Tüm mevsimlerde ve hava şartlarında hiçbir bozulma olmadan kullanılabilir bir yapıya sahiptir. İşlenmesi kolay olduğu için benzer taş türlerine göre çok daha yaygın bir şekilde kullanılır.

Asit ve çeşitli kimyasallara karşı dayanıklı olup, bu maddelere karşı herhangi bir tepkime göstermez. Kullanıldığı alanlarda doğal bir görüntüye sahip olması da dekorasyon çalışmalarında tercih edilmesine neden olmuştur. Paslanma, kırılma ve çizilme gibi olumsuzluklar çok düşük seviyede seyretmekte olup çoğunlukla bu tür durumlar hiç meydana gelmez. Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de granit taş ocakları oldukça fazladır.